Dill- & tomatfisk

Dill- & tomatfisk

Jag har odlat en del i år, bland annat har jag en fantastisk låda fylld med färska örter. Dillen har ståtat med otroligt resliga dillkronor som tyvärr bröts av när det regnade härom natten. De får nu istället bo i köket i en stor tillbringare. Så vi omger oss av en delikat doft av kräftor i huset fast det ännu inte är augusti. 

Jag passar därför på att laga en gammal goding som jag lärt mig av pappa, kräftströmming. Men då jag hade brist på strömming fick det bli samma kryddning men med gråsej.

Det här behöver du

500 g sej
salt
peppar
3 dillkronor
1 msk dillfrön
2 dl grädde
2 msk tomatpuré 
1 msk ajvar relish, stark
1 tsk fisksås

Haricots vertes

Så här gör du

Tomat- & dillfisk

Värm ugnen till 200°. Lägg fisken i en smörad ugnsform och salta och peppra den.

Strö på dill, plockade dillkronor och dillfrö. Blanda tomatpuré, ajvar med grädde och ha eventuellt i fisksås om du använder det. Slå över blandningen på fisken.

Täck med folie och sätt in längst ner i ugnen i ca 15 minuter. Flytta till mitten av ugnen och låt baka klart utan folie, i ca 10 minuter. Om du använder dig av en termometer ska innertemperaturen vara 48 grader.

Jag serverar med till exempel haricots vertes istället för potatis.Lämna ett svar