Ostpanerade ägg & ostfylld kalkonrulle

Ostpanerade ägg & ostfylld kalkonrulle

Jag äter sällan frukost till vardags. På helgerna däremot kan jag fixa frukost till både mig och mannen. Den här frukosten är en myspysrätt à la Lady & Lufsen som man kan äta från samma tallrik om man är på det humöret.

Det här behöver du

2 ägg
salt och peppar
4 färdigskivade skivor smakrik ost
4 rullar smörgåsmat av kalkon
färskost med smak av t ex vitlök och örter
1 näve ruccolasallad, hackad
basilika
2 småtomater i skivor

Så här gör du

Ta fram en liten nonstickpanna och sätt den på en platta på medelhögvärme.

Placera ostskivorna i pannan och låt dem smälta. När osten blivit till smet och börjar bubbla lite smått knäck försiktigt i äggen så att gulorna fortfarande förblir hela. Salta och peppra på äggen. Håll ett öga på äggen medan de tillagas och sänk plattan ifall du tror att osten under äggen riskerar att brännas. Lägg ett lock på pannan om du vill hjälpa äggen på traven. Du tar av dem när vitan har stelnat helt och när gulorna fått den konsistens du föredrar.

Under tiden äggen blir klara lägger du kalkonskivorna omlott. Bred över färskost och strö över den hackade ruccolasalladen över osten. Rulla sedan i hop en tajt rulle precis som när du gör en rulltårta. Skär den sedan i skivor.

Stjälp upp de ostpanerade äggen på en fin tallrik och garnera med de ostfyllda kalkonrullarna, basilika och tomat. Krydda gärna med några varv på svartpepparkvarnen.Lämna ett svar