Broccolitimbaler

Broccolitimbaler

En timbal fungerar både som tillbehör, ensamrätt eller varför inte på en buffé. Jag brukar alltid göra mina broccolitimbaler till påsk och varierar mellan att garnera med lax, skinka eller räkor. På bilden en broccolitimbal med en pepparostfylld lax rullad och skuren som en rulltårta samt röd stenbitsrom och lite dill.

Det här behöver du

250 g broccoli, fryst går bra
2 ägg
ca 1/2 dl vispgrädde
smör till formen
örtsalt
vitpeppar, nymald
vitlökspulver
lökpulver
finriven parmesan
rökt lax
pepparrotsost typ cantadou
röd stenbitsrom
dill

Så här gör du

Smörj cirka fyra ramekinformar väl med smör. Beroende av storleken på formar räcker smeten till 4-6 stycken.

Koka broccolin mjuk och låt den rinna av i ett durkslag och svalna lite.

Lägg broccolin tillsammans med ägg i matberedare eller mixer och kör till en slät puré. Fyll på med grädde till lagom konsistens, inte för rinnig. Salta och peppra, jag förslår örtsalt och nymald svartpeppar. Jag tycker också att lök- och vitlökspulver passar, men det behövs inte så mycket. Eventuellt kan du använda finmalet parmesan som smaksättning men tänk då på att anpassa saltet.

Fördela blandningen i formarna och grädda på full effekt ca 4-5 min i mikrovågsugn. De ska släppa lite från kanterna på formen så att det blir lätt för dig att ta ut Timbaland.

Garnera med laxrullar, rom och dill.Lämna ett svar