Thaibiffsallad

Thaibiffsallad

Jag fick flankstek över häromdagen. Med romansallad, tomat, gurka, röd chili och vårlök i skåpen behövde jag bara köpa till några komponenter för att få till en sallad med asiatiska smaker. Såsen har smak av bland annat vitlök, koriander, lime, fisksås och soja.

Salladen

200 g biff stekt och tunt skivad
1 romansalladshuvud, i mindre bitar
10 körsbärstomater i halvor
1/3 gurka, skivor
2 salladslökar, skivade
1 röd chili, skivade
1 dl jordnötter, mortlade
färsk mynta och korianderblad som garnityr

Dressingen

1 solovitlök mortlas tillsammans med en msk hackad korianderstjälkar och en hackad röd chili till en pasta och fyll på med saften från 3 lime. Smaksätt med 2 tsk Sukrin gold, 1 tsk tamarisoja och 2 msk fisksås. Blanda ihop och rör i 1 msk rapsolja eller annan neutral olja.

Tillagning

Lägg salladsingredienserna på ett vackert fat och dressa den med dressingen.Lämna ett svar