Citronsås

Citronsås

Det här behöver du

2 dl grädde (40%)
2 dl färskost naturell, mascarpone- eller philadelphiaost
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 1/2 msk koncentrerad grönsaksfond
1 citron, skal samt hälften av juicen
salt och vitpeppar
(1/2 krm gurkmeja för färgens skull)

Så här gör du

Koka upp grädde och färskosten under vispning till en slät sås. Tillsätt grönsaksbuljong och citronjuice. Låt koka ihop till en lite krämigare konsistens. Jag tycker den brukar bli bra när den har reducerat nästan till hälften.

Smaka av med citroncest, salt och vitpeppar. Om du vill ha en mer gul färg på såsen kan du tillsätta lite gurkmeja.

Såsen passar perfekt till fisk och kyckling.

Tips! Om du får kvar av såsen går den utmärkt att äta kall. Den är precis lika god om inte godare. Om du vill ändå vill värma såsen gör det i kastrull på låg värme under omrörning eftersom den annars riskerar att ”spricka”.Lämna ett svar