Meatballs Marinara

Meatballs Marinara

Jag älskar den här rätten och åt den första gången i Little Italy på Manhattan i New York. Den är vansinnigt god bara med en grönsallad till. Men om du vill ha pasta finns en lågkolhydratvarianten gjord på konjaksmjöl. Den finns i flera utföranden och från flera tillverkare. Ibland går den under namnet shiratakinudlar och andra gånger som rootpasta.

Tips! Spara ca 300 g av färsen och gör en meatzzabotten av den. På så sätt har du basen till ytterligare en rätt från samma grundgrecept.

Det här behöver du

1 kg blandfärs
3 solovitlökar, rivna
2 ägg
2 dl grädde
2 dl mozzarellaost, riven
1 citron, endast skal, finrivet
1 dl persilja, finhackad
1 msk kalvbuljong
2 tsk italiensk salladskrydda 
1 krm svartpeppar, grovmalen
1 nypa flingsalt

1 sats Marinarasås

Basilika, strimlad
Lagrad Provoloneost eller Parmesanost, riven
Blandsallad

Så här gör du

Blanda ihop färs, vitlök, ägg, grädde och mozzarella tillsammans med citroncest, persilja, buljong och kryddor. Ta undan färs om du vill ha till en meatzzabotten.

Rulla köttbullar ungefär lika stora som pingisbollar. Rulla dem noga, gärna med fuktade händer, så att de blir riktigt runda och tajta.

Stek köttbullarna lätt så att de får en yta runt om och håller ihop till en boll.

Värm upp marinarasåsen. Spara lite av (ca 1 dl) den ifall du också vill göra pizza av lite av färsen. När såsen kokat upp lägg i köttbullarna och låt dem puttra tills de är tillagade rakt igenom.

Servera köttbullarna i sin tomatsås toppad med den rivna osten och den hackade persiljan och en härlig blandsallad till.

Tips! Om du lägger undan 300 g av färsblandningen och 1 dl av marinarasåsen kan du frysa in dem som bas till en ny måltid. Med lite skinka, champinjoner, mozarella och basilika blir det en härlig Meatzza Capricciosa för två.

Rulla i så fall en stor boll av köttfärsen och lägg den i mitten på ett bakplåtspapper innan du plattar ut den till en tunn botten. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå färsen och rulla ihop rundeln till en rulle. Frys in den och marinarasåsen i frysen tills det är dags för pizza”baket”.Lämna ett svar