Ketoraggmunk med fläsk och sockerfri lingonsylt

Ketoraggmunk med fläsk och sockerfri lingonsylt

Den här varianten saknar mjöl, potatis och vanligt socker. Istället använder jag fiberhusk, riven vitkål och låtsassocker. Receptgrunden har jag hittat hos DietDoctor och det är receptmakaren Anna Aobadia som står för inspirationen till min variant.

Det här behöver du

8 ägg

2,5 dl vispgrädde

2,5 dl vatten

2 msk fiberhusk

1 tsk salt

1/2 tsk peppar

350 g vitkål, finriven

1 gul lök, finhackad

sidfläsk

smör

frysta lingon och sukrin gold eller liknande

Så här gör du

Sätt ugnen på 100 grader för varmhållning av raggmunk och stekt fläsk.

Vispa ihop ägg, grädde och vatten till en jämn smet, gärna med elvisp eller stavmixer. Salta och peppra. Strö över fiberhusken försiktigt under fortsatt vispning för att undvika klumpar. Låt svälla 10 minuter. 

Blanda ner vitkål och lök i smeten. Låt vila ytterligare en stund medan du knapersteker fläsket i lite smör. Håll skivorna varma i ugnen. Spara fettet i stekpannan för stekning av raggmunkarna. Det ger en extra fin smak. 

Stek till sist raggmunkarna en och en i samma stekpanna på medelhög värme. 1 dl smet per raggmunk är lagom. Var inte för ivrig, utan vänta tills ovansidan är nästan torr innan du vänder. 

Servera raggmunkarna med det stekta sidfläsket. Du kan antingen servera med naturella lingon, eller rårörda frysta lingon med lite sockersubstitut. Om du är otålig värm i mikron.



Lämna ett svar